lördag 9 juni 2012

Macarons

Här kommer receptet på macaronsen jag gjorde på nationaldagen 
Till kakan använde jag det  här receptet


kakor
110g mandelmjöl
170g florsocker
90g äggvita (ca 3 st)
2msk socker
valfri färg

Mät upp och sikta mandelmjöl och florsocker
Vispa äggvitan i en torr och ren bunke, ha i sockret när den börjar skumma och fortsätt sen att vispa till ett fast skum.
Vänd ner mjölblandningen och ev pastafärg
Blanda till en jämn smet och sleva över den i en spritspåse. Spritsa ut rundlar stora som femkronor på två bakplåtsklädda plåtar
Blir det toppar på kakorna kan du knacka plåten mot bordet ett par gånger så jämnas de ut.
Låt kakorna vila på plåten ca en timme, så är risken för att de spricker mindre. Det ska bli en tunn hinna på dem, så när du försiktigt känner på dem ska du inte bli kladdig.
Sätt ugnen på 125 gr och grädda på nedersta falsen ca 20 min.
Låt kakorna svalna och lossa dem från pappret. Är de svåra att få loss kan du lägga dem i frysen en stund.

jordgubbskräm  
100g jordgubbspure
125g vit choklad
10g honung
2msk grädde
Kok jordgubbspure och honung tills 50g återstår blanda i grädden.
Bryt chokladen till små bitar.
Dra kastrullen från plattan och rör i chokladen till en jämn smet.
Låt krämen stelna i kyl tills den går att spritsa

passionskräm
50g passionsfruktkött (2-3 frukter) 
125g vit choklad
10g honung
2msk grädde
Bryt chokladen i bitar
Värm försiktigt allt tills du har en jämn smet
Ha ev i lite gul färg för en färgstarkare kräm
Låt stelna i kyl tills den går att spritsa

Spritsa kräm på en kaka och lägg ihop med en annan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar